Teriyaki Saus

Er worden veel verschillende soorten kant en klare teriyaki sauzen verkocht in supermarkten, echter is deze saus zo gemakkelijk zelf thuis te maken met een paar ingrediënten dat het jammer zou zijn als je het niet eens zou proberen. Het hoofdbestanddeel voor teriyaki saus is mirin (een zoete rijstwijn) die veel smaak toevoegt aan de ingrediënten wanneer je kookt met de saus.

ingrediënten:

  • een halve kop soja saus
  • een halve kop mirin
  • 2 theelepels suiker

Bereiden:

Stop alle ingrediënten in een saus pan en roer het hele goedje goed door. Maak alles aan de kook met de kookplaat op middelmatige hitte. Wanneer alles kookt zet je de kookplaat lager en laat je alles voor een paar minuten sudderen. Zet nu de kookplaat uit en laat alles goed afkoelen.

Tip: Als je geen mirin hebt kun je als vervanging sake en suiker gebruiken. Je moet hier ongeveer 3 keer zoveel sake voor gebruiken als suiker. Voeg echter suiker toe aan de hand van je persoonlijke smaak.

De teksten op de Teriyaki Saus kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Teriyaki Saus pagina iets Kopiëren of te gebruiken.