Nasi Koening (Gele Indische Rijst)

Nasi Koening of Nasi Kuning is een Indonesisch bijgerecht dat op verschillende manieren word gemaakt. Het is een erg traditioneel gerecht welk voornamelijk alleen maar bij feestjes word gemaakt. De rijst is erg lekker dus ik raad aan om deze gewoon eens proberen te maken voor welke gelegenheid dan ook.

Ingrediënten :
400 gram jasmijnrijst
500ml water
2 theelepels koenjit
2 theelepels zout
2 kopjes kokosmelk
1 steeltje sereh
2 blaadjes salaam
3 blaadjes djeroek poeroet

Bereiden :
Je kunt de gele rijst op allerlei manieren maken, het op deze pagina geplaatst recept bevalt me echter het best, het is erg snel klaar en ook nog eens erg eenvoudig om te maken.

Neem de rijst plaats deze in een kom en spoel deze net zo lang tot het water zo goed als helder blijft. Neem dan je rijstkoker en plaats hier alle ingrediënten in. Zet de rijstkoker aan en laat deze als de rijst klaar is met koken nog 10 minuten extra staan omdat anders de nasi veel te nat is. Roer vervolgens goed door het gerecht om de ingrediënten nog eens goed te mengen.

De teksten op de Nasi Koening (Gele Indische Rijst) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Nasi Koening (Gele Indische Rijst) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.