Aonori (gedroogde zeewier flakes)

Hoe heet het:
Aonori, blauw zeewier, green laver, 青海苔 en アオノリ

Wat is het:
Het is een soort eetbare groene zeewier welke commercieel gekweekt word in sommige baaien van Japan. Dit soort zeewier zit vol met mineralen zoals calcium, magnesium, vitaminen en aminozuren. Aonori word vaak verkruimeld tot poeder of flakes. Je denkt misschien dat deze zeewier flakes gewoon verkruimelde nori vellen zijn maar dat is niet zo, het is echt een ander geslacht zeewier met een heel eigen smaak.

Hoe te gebruiken:
In zijn gedroogde vorm word Aonori vaak gebruikt in Japanse soepen, tempura en word het verwerkt in tuskudani. In poedervorm word het vaak gemengd met andere soorten zeewier omdat de productie slechts gelimiteerd is. Aonori word vaak gebruikt als smaakmaker voor Japanse gerechten waarbij de poeder word besprenkeld over hete gerechten voor zijn passend aroma. Je kunt Aonori bewaren op kamertemperatuur in een lucht dichte verpakking.

De teksten op de Aonori (gedroogde zeewier flakes) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Aonori (gedroogde zeewier flakes) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.