Thaise Ice Tea (ijs thee of Cha Yen)

Als het pittige eten van de Thaise keuken je soms teveel word kun je de pittigheid een beetje tegengaan met dit ontzettend zoete drankje.

Cha Yen (Thaise ijs thee) of “koude thee” als je het direct vertaald is gemaakt van een mix van zwarte thee, vanille, kaneel en steranijs. Deze speciale thee kon je eerst alleen vinden in Toko’s maar vind je tegenwoordig ook in de Thaise of Aziatische afdeling van veel supermarkten.

Ingrediënten :
4 kopjes water
1/2 kopje thaise thee bladeren
1 blikje zoete gecondenseerde melk
verkruimeld ijs
1/4 kopje melk of half om half

Bereiden:
Het het water aan de kook in een middelgrote sauspan. Voeg de thee bladeren toe en haal de pan vervolgens van het vuur. Deze thee zal boven gaan drijven, je zult dus in de thee moeten roeren. Doe dit zo snel mogelijk. Als alle thee bladeren nat zijn, bedek je de pan en laat je het voor 5 minuten staan.

Laat de thee door een zeer fijne zeef gaan in een hittebestendige kom. Roer de gecondenseerde melk erdoor tot deze goed gemixt is. Laat de thee vervolgens goed koelen in de ijskast.
Als je de thee wilt gaan drinken vul je 1 of meerdere glazen met het gebroken ijs en schenk je de thee hier in samen met 1 eetlepel melk.

Erg simpel om te maken maar o zo lekker.

De teksten op de Thaise Ice Tea (ijs thee of Cha Yen) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Thaise Ice Tea (ijs thee of Cha Yen) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.