Komkommer en Appel Salade

Tijdens het avond eten staan in Koreaanse restaurants en ook bij de mensen thuis altijd een paar banchan op tafel, dit zijn kleine gerechten die alleen, met rijst of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd gegeten kunnen worden. Dit specifieke gerecht zal je smaakpapillen volledig op hol doen slaan.

Ingrediënten (8 porties) :
220 gram Kirby komkommers
1 theelepel fijn zeezout
1/2 Granny Smit Appel
2 kopjes water
1/3 kopje rijstazijn
1 eetlepel zeer dun gesneden gember
1/4 kopje suiker

Bereiden :
Snij de komkommers in dunne schijfjes en doe deze opgooien met zeezout. Laat dit staan voor 30 minuten, spoel deze dan goed af met water en knijp voorzichtig het teveel aan water uit de komkommers met je handen.

Snij de appel doormidden en haal de kern er uit. Snij nu de appel in even dikke schijfjes als je met de komkommer hebt gedaan.

Gooi de appel en komkommer samen op met de overgebleven ingrediënten en laat deze gekoeld marineren voor op zijn minst 1 dag. Je zult de salade als deze marineert af en toe moeten opgooien.

De teksten op de Komkommer en Appel Salade kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Komkommer en Appel Salade pagina iets Kopiëren of te gebruiken.