Kokosnoot

De kokosnoot is waarschijnlijk één van de bekendste vruchten in vele wereldkeukens. Alles van de kokosnoot wordt er gebruik, zowel de vrucht als het buitenste gedeelte. Het wordt ook wel eens klappernoot of klapper genoemd.

Wat is een kokosnoot?

Vanwege zijn naam zou je denken dat het een noot is, maar dit is niet waar. De kokosnoot is een vrucht(rijpe steenvrucht). Het groeit aan de zogeheten kokospalm, deze kun je zowat over de hele wereld vinden. Denk maar eens aan de stranden van Italie of Spanje. Kortom als het maar een warm en vochtig land is, grote kans dat je er kokospalmen tegen komt.

Hoe wij de kokosnoot in de winkel kennen(bruin, droog, en ruwe buitenkant). Zo wordt de noot oorspronkelijk niet geplukt. Ze worden al geplukt wanneer de kokosnoot groen en rijp is, deze laten ze na het plukken een tijdje drogen totdat het zijn bekende vorm krijgt. Het gebeurt ook vanzelf wanneer de kokosnoot niet geplukt wordt, de kokosnoot zal na een tijdje van de boom vallen.

Hoe de kokosnoot open maken?

Het kan op zich makkelijk gaan, maar je hebt daarvoor wel een hamer en een schroevendraaier nodig. Maak de drie oogjes aan de bovenkant open, laat het vocht in een glas eruit lekken. Wanneer je dit hebt gedaan kan het grove werk beginnen, want een kokosnoot moet echt gekraakt worden, zorg daarom voor een stevige ondergrond. Laat vervolgens de hamer er op los. Je zal zien dat de kokosnoot barsten vertoond.

Leuke tips

Met een kokosnoot kun je alle kanten op:

Maak er kokosmelk van, heerlijk en gezond!
Met kokosnoot kun je veel lekkere desserts maken.
Je kunt de harde schil gebruiken als decoratie, voor bijvoorbeeld ijs.

De teksten op de Kokosnoot kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Kokosnoot pagina iets Kopiëren of te gebruiken.