Groene Mango

De Namen
De groene mango is naast zijn Nederlandse naam ook bekend als de onrijpe mango of de green mango.

De Groene Mango
Er zijn in de wereld ontzettend veel verschillende vruchten te verkrijgen. De natuur geeft ons namelijk ongelooflijk veel te eten. Het fruit dat wij eten en dat onder de Nederlanders bekend is, is slechts een klein deel van alle soorten fruit die op onze aarde groeit en die we dus ook kunnen eten. Mango is een van die fruitsoorten. Maar heb je ook wel eens gehoord van groene mango?

Wat is groene mango?
Een groene mango is eigenlijk niet meer of minder dan een mango die nog niet helemaal rijp is. De rijpe mango’s die wij kennen zijn zoet, sappig en oranje, maar de groene mango is het tegenovergestelde: hard, zurig en groen. De groene mango is overigens ook een stuk kleiner dan een rijpe mango; ze worden ongeveer zo groot als een rijpe peer. De vrucht komt van een boom die oorspronkelijk in India groeide, maar inmiddels is de boom overal ter wereld te vinden, mits er de juiste temperatuur heerst.

Hoe eet je groene mango?
Zoals eerder gezegd is de groene mango zurig en hard. Het is dan ook niet lekker om de vrucht zo te eten. De groene mango wordt vooral gebruikt in bijvoorbeeld salades, curries en pickles. Op die wijze kunnen ze een echte toevoeging zijn voor de maaltijd. Let wel op dat je de schil en de pitten eruit haalt en dat je het vruchtvlees in dunne reepjes snijdt. Deze reepjes kun je toevoegen aan je gerecht. In Azië is het ontzettend populair als de basis voor rauwkost. Wanneer de groene mango niet bevalt, kun je hem gewoon buiten de koelkast laten rijpen tot een oranje mango.

In Nederland
De groene mango is in Nederland in alle Aziatische winkels te krijgen en ook op veel grote markten.

De teksten op de Groene Mango kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Groene Mango pagina iets Kopiëren of te gebruiken.