Papaja

Hoe heet het ?
De Papaja zoals wij die kennen is bekend onder de namen: Groene papaja, green papaya of boommeloen.

Waar groeit de papaja?
Papaja is een tropische vrucht die vooral voorkomt in Midden-Amerika, Azië, Zuid-Afrika en Midden-Afrika. De vrucht is peervormig en heeft een groene schil als ze nog niet rijp is en een groengele of helemaal gele schil als ze voldoende rijp is. Het vruchtvlees heeft een geel-oranje kleur en binnenin de vrucht zitten vele zwarte zaadjes. Een papaja kan wel 70 centimeter groot en 3 kilo zwaar worden.

Hoe kan je de papaja eten?
Je kan het vruchtvlees gewoon opeten of je kan ervoor kiezen om het te verwerken in een fruitsalade. De papaja is een zoete vrucht waarvan de smaak een beetje op meloen lijkt. Gepureerd is papaje heel lekker in een smoothie en als je een lekker gezond voorgerecht wil maken kan je papaja combineren met rauwe ham. Een salsa van papaja is heel lekker op een hamburger en je kan papaja ook opvullen met groenten en dan in de oven bakken. Een marinade van papaja zorgt ervoor dat vlees malser wordt. De zaadjes van de papaja hebben een peperachtige smaak als je ze laat drogen kan je ze als alternatief voor peper gebruiken. Maar als je papaje met gelatine combineerd zal de gelatine niet opstijven dit kan alleen als je de papaja vooraf heel kort kookt.

Papaja en gezondheid.
Een papaja is een caloriearme lichtverteerbare vrucht die rijk is aan vitamine c en bètacaroteen. Elke dag een halve papaja eten zorgt ervoor dat je voldoende vitamine c binnenkrijgt. De papaje bevorderd de spijsvertering en de schil van de vrucht helpt wondjes sneller genezen.

De teksten op de Papaja kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Papaja pagina iets Kopiëren of te gebruiken.