Ramboetan

Hoe heet het?
De fruit heet ramboetan. Een ander woord voor ramboetan is harige lychee. Er is echter nog een andere benaming voor deze fruitsoort en dat is Nephelium Lappaceum. De Indonesische naam voor deze vrucht is rambutan.

Wat is het?
Ramboetan ziet eruit als een lychee maar dan met een harige en tevens rode buitenkant.
Het is dus een vrucht. De naam rambut staat voor haar. De ramboetan is een indonesische vrucht. De vrucht heeft een zoetzure smaak. De vrucht is afkomstig van landen die in het bezit zijn van lage regenwouden. De regen zorgt ervoor dat deze vruchten kunnen groeien. Het zijn tropische regenwouden vruchten. U kunst daarbij denken aan landen die zich bevinden in zuid – Amerika. De vrucht groeit in trossen. in de vrucht zelf bestaat er overigens een bruine zaad. Uit deze zaad komt het vrucht tevoorschijn dat eetbaar is.

Hoe te gebruiken?
De ramboetan is een vrucht dat vooral uit de hand wordt gegeten. Dit is gemakkelijk te doen. Denk bijvoorbeeld aan het eten van nootjes.Ook dit wordt simpelweg uit de hand gegeten. U kunt de ramboetan ook stoven. Nadat de ramboetan gepeld is kunt u deze vrucht vervolgens stoven. Op deze manier is de ramboetan wat zoeter van smaak. U kunt de ramboetan ook koken. Wanneer de vrucht gekookt is blijft de vrucht langer goed en wordt de houdbaarheidsdatum aanzienlijk verlengd door het koken van de vrucht. Het vrucht raakt op deze manier los van de pit van de ramboetan. Ook de pit kan gekookt worden en worden opgegeten.

De teksten op de Ramboetan kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Ramboetan pagina iets Kopiëren of te gebruiken.