Sesam Noedels

Met dit sesam noedels recept kun je snel en gemakkelijk een smaakvol voorgerecht of hartig bijgerecht maken dat zeer goed past bij elk Chinees gerecht.

Ingrediënten (4 porties) :
Voor de saus:
3 eetlepels sesampasta of sesamsaus
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels heet water
2 theelepels rode wijn azijn
2 theelepels suiker
1 theelepel chili saus
1 theelepel zout

Voor de noedels:
220 gram het liefst verse Chinese eiernoedels
1/3 kopje dun gesneden lente uien
3 eetlepels geroosterde pinda’s, fijngehakt
1 kopje komkommer gesneden in reepjes van 5cm lang en een halve cm dik
1 eetlepel sesam zaadjes

Bereiden:
Gebruik een kom die groot genoeg is om de noedels samen met de saus op te gooien. Allereerst mix je alle saus ingredienten in een grote kom en klop je deze tot je een dikke saus hebt.

Om de noedels te maken, breng je een grote pan met water aan de kook op een hoog vuurtje. Plaats de eiernoedels er in en roer af en toe om de noedels van elkaar te verwijderen. Kook deze 2 minuten zodat ze stevig blijven.

Laat deze goed afwateren en schenk deze over de sausmix tot deze evenredig bedekt is. Voeg een beetje meer water toe als dit nodig blijkt om de noedels zachter te maken en de saus te verspreiden. Voordat je dit gerecht serveert voeg je de komkommer en pinda’s toe en besprenkel je het gerecht met de sesamzaadjes. Breng het geheel over naar een dienschaal en serveer deze heet, warm of koud.

De teksten op de Sesam Noedels kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Sesam Noedels pagina iets Kopiëren of te gebruiken.