Eenden Pizza met Hoisin Saus

In dit heerlijke gerecht kun je in 1 keer twee van je favorieten eten (Chinees en Pizza) in een knapperig voorgerecht met minder dan 150 calorieën.

Ingrediënten (8 porties) :
1 eenden (of kippen) borst, het vet eraf gesneden
1/2 theelepel chinees vijfkruiden poeder
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel vers gemalen zwarte peper
1 theelepel olijfolie
200 gram pizzadeeg
3 eetlepels hoisin saus
1 kopje baby spinazie, fijn gehakt
1/2 kopje fijngemaakte mozzarella
1/2 rode paprika, ontdaan van kern en zaadjes en in stukjes gesneden
4 lente uien, dun gesneden
2 eetlepels zwarte sesam zaadjes

Bereiden :
Laat de oven voorverwarmen op 200 graden.

Besprenkel de eend met de vijfkruidenpoeder, zout en peper. Verhit olie in een middelgrote koekenpan op een hoog vuurtje. Kook hierin de eend tot deze gebruind is, circa 4 tot 5 minuten per zijde. Zet de koekenpan vervolgens in de oven en bak hierin de eend tot de buitenkant gekookt is maar de binnenkant nog rauw is, 8 tot 10 minuten. Laat deze vervolgens 4 tot 5 minuten afkoelen.

Snij de eend dan diagonaal in 8 stukjes en snij deze stukjes dan weer doormidden en zet het aan de kant.

Vorm het deeg in 8 gelijke balletjes, maak deze dan plat zodat zich 8cm brede cirkels ontstaan en plaats deze op een niet ingevet vel bakpapier. Verdeel de hoisin saus op de korst met een gebakjes borstel. Dan bedek je ze met de spinazie, kaas, paprika en de eend. Bak deze dan in de oven tot de kaas gesmolten is, circa 20 tot 25 minuten. Haal uit de oven en garneer de pizza met de lente uien en sesam zaadjes.

De teksten op de Eenden Pizza met Hoisin Saus kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Eenden Pizza met Hoisin Saus pagina iets Kopiëren of te gebruiken.