Varkensvlees met Knoflook en Peper (Moo Kra-Tiam)

Moo Kra Tiem is een ander populair gerecht wat je vaak in Thaise straat restaurants vind. Dit gerecht word bijna altijd gemaakt met varkensvlees maar kan ook met kipfilet gemaakt worden.

Moo Kra-Tiam word geserveerd met gestoomde rijst, een paar schijfjes komkommer en verse fijngehakte Thaise peper in vissaus om het tot een volledige maaltijd te maken.

Dit gerecht word meestal per portie bereid daarom hou ik de hoeveelheid per portie aan.

Ingredienten (1 portie):
300 gram varkensvlees in hapklare stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngemaakt
2 theelepels sojasaus
1 theelepel maizena
1 theelepel suiker
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
3-4 eetlepels plantaardige olie
1 lente ui, fijngehakt

Bereiden:
Marineer het varkensvlees met sojasaus, maizena, suiker en zout.

Verhit een wok op een middelhoog vuurtje. Voeg 3 eetlepels olie toe.
Wanneer de wok heet is voeg je het gemarineerde varkensvlees toe, zorg dat er 1 laag varkensvlees is in de wok.
Verlaag het vuur naar een middelmatige stand en roerbak het varkensvlees hier in tot elk stuk en elke kant van het vlees is gekookt, sommige delen van het vlees zullen bruin worden.

Voeg de knoflook toe. Roerbak tot de knoflook gekookt is en voeg dan vers gemalen peper toe wat je goed door het gerecht mixt. Haal de wok van het vuur. Garneer met de fijngehakte koriander en serveer met vers gemaakte jasmijn rijst en vers fijngehakte thaise peper in vissaus.

De teksten op de Varkensvlees met Knoflook en Peper (Moo Kra-Tiam) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Varkensvlees met Knoflook en Peper (Moo Kra-Tiam) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.