Courgette met Thaise Basilicum Pannenkoeken

Niet een traditioneel Thais gerecht maar wel 1tje die heel erg lekker smaakt en Thaise ingredienten bevat. Een courgette pannenkoek maken met Thaise basilicum.

Ingrediënten (4 – 6 porties) :
1 kopje bloem
1/2 theelepel Natriumbicarbonaat
1 theelepel zeezout
1 groot ei
1 kopje grof gesneden courgette, afgewaterd en droog geknepen in een keukendoek
2 lente uien, fijn gesneden
1/4 kopje Thaise basilicum, fijn gesneden, plus kleine basilicum takjes
1/4 kopje koolzaadolie

Bereiden :
Laat de oven voorverwarmen op 120 graden en zet er in bakplaat in. Mix de bloem, Natriumbicarbonaat en 1 theelepel zout in een middelgrote kom. Voeg het ei en 3/4 kopje water er aan toe en klop deze tot alles goed gemixt is. Roer vervolgens de courgette, uien en fijn gesneden basilicum erdoor.

Verhit een 20cm grote anti aanbak koekenpan op een middelhoog vuurtje, voeg hier 1 eetlepel olie aan toe en laat het goed door de pan lopen. Lepel 1/4 deel van het deeg in de pan en verspreid dit over de pan. Kook het geheel tot de onderkant donkerbruin is, circa 2 minuten; en draai de pannenkoek om. Voeg een beetje olie toe als de pan droog lijkt; bak de andere kant bruin. Stop de pannenkoek in de oven en maak de rest van de pannenkoeken van het overige deeg.

Snij de pannenkoeken in 4 delen, garneer deze met de basilicum takjes en voeg meer zout toe als je dit nodig acht.

De teksten op de Courgette met Thaise Basilicum Pannenkoeken kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Courgette met Thaise Basilicum Pannenkoeken pagina iets Kopiëren of te gebruiken.