thaise kip in pandan blad

Een heerlijk gerecht, wat gefrituurd kan worden, maar ook op de barbecue kan worden bereidt. Pandan blad is verkrijgbaar in de Toko. Wat ook verkrijgbaar is in de Toko, is bananenblad, deze leent zich uitstekend als bord voor Thaise kip in pandan blad. In het Thais heet dit gerecht “Kai Hor Bay Toey”. Dit gerecht is gemakkelijk te bereiden en heeft een milde, Aziatische smaak. Het is een heerlijk gerecht, wat wordt gemaakt van gemarineerd kippenvlees, in blokjes gesneden en gevlochten in pandan blad.

Benodigdheden voor 4 personen:
25 pandan bladeren
5 korianderwortels
600 gram kipfilet
5 teentjes knoflook
versgemalen witte peper
snufje zout
2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel bloem
een barbecue of frituurolie

Voor de finishing touch: pruimensaus of chilisaus

Bereiding:
Hak de korianderwortels fijn en pureer deze, tezamen met de knoflook, peper en zout tot een pasta. Hiervoor kun je een blender, vijzel of keukenmachine gebruiken.
Voeg de sesamolie en de oestersaus toe en meng dit goed door elkaar.
Snijdt de kipfilet in kleine blokjes en doe deze in de marinade, meng het goed door elkaar en dek het af met huishoudfolie.
Laat dit een nacht in de koelkast staan om goed in te laten trekken(minstens 3 uur).
Wanneer dit goed is ingetrokken kunnen de pandan bladeren worden klaar gelegd.
Leg een pandan blad dubbel en leg hierop een stukje kip. Vouw het geheel in elkaar en sluit dit met een strik, zodat het hele stuk kip is bedekt.
Doe dit net zolang tot alle kip is gevouwen in het pandan blad.
Verhit nu de olie, wacht tot deze goed heet is. dit kun je testen door een stukje blad of brood in de olie te laten vallen. Wanneer de olie heet genoeg is, sist het bij het gevallen blad of brood.
Frituur ze, ongeveer 8 tot 10 minuten. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier en houd ze warm tot alle kip is gefrituurd.
Maar je kunt ze ook op de barbecue garen, hiervoor is ongeveer 10 minuten nodig.
Gebruik de bananenbladeren, indien aanwezig, als bord.

Een tip: leg de pandan bladeren voor het vouwen enige tijd in koud water. Ze zijn dan gemakkelijker te vouwen.

De teksten op de thaise kip in pandan blad kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de thaise kip in pandan blad pagina iets Kopiëren of te gebruiken.