Mais Beignets (Tod Man Khao Pod)

Een recept voor lekkere Maiskoekjes of Beignets op Thaise wijze bereid. In het Thais heet dit gerecht Tod Man Khao Pod.

Ingredienten (30 stuks) :
4 maiskolven
1 liter plantaardige olie om te frituren
1 eetlepel Thaise rode curry pasta
1 groot ei
3/4 kopje rijstmeel
1 theelepel bakpoeder
1/2 eetlepel zout
1/4 kopje Thaise basilicum bladeren
Thaise zoete chilisaus (zelf gemaakt of in de winkel gekocht)

Bereiden :
Haal de maiskorrels van de kolven af. Verhit de olie naar 150 graden in een wok. Neem een schaal en vul deze met keukenpapier en hou deze in de buurt.

Reserveer de helft van de maiskorrels en plaats de andere helft in een blender samen met de rode curry pasta, ei, rijstmeel, bakpoeder en zout; laat de blender werken tot je een vloeistof hebt zonder korrels en breng dit over na een kom.

Stapel de Thaise basilicum bladeren en rol deze tot je een rolletje hebt van de bladeren. Snij dan het rolletje met een scherp mes over de breedte zo fijn als je maar kan. Vouw de bladeren in het deeg met de mais samen met de overgebleven hele maiskorrels.

Laat het maisdeeg voorzichtig in de olie zakken 1 eetlepel per keer. Doe niet de pan overvol maken. Wanneer de Beignets beginnen te drijven doe je deze omdraaien zodat ze overal even bruin worden. Wanneer ze een goudbruine kleur hebben en donker aan de kant beginnen te worden, haal je deze uit de pan en plaats je deze in de kom met keukenpapier. Herhaal dit tot al het deeg op is.

laat de Beignets eventjes afkoelen en serveer deze vervolgens met een lekkere Thaise chilisaus.

De teksten op de Mais Beignets (Tod Man Khao Pod) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Mais Beignets (Tod Man Khao Pod) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.