Kruisdisteloesterzwam

Naam:
De Kruisdisteloesterzwam is bekend onder veel namen zoals onder andere: Kruisdisteloesterzwam, koningsoesterzwam, duinvoetje, king oyster mushroom, king trumpet mushroom, french horn mushroom, 새송이버섯, in Korea, 刺芹側耳 in China , eringi / エリンギ in Japan.

Uiterlijk:
De hoed van de Kruisdisteloesterzwam is 5 tot 12 centimeter breed en rolt naar binnen toe.
De steel is circa 6 tot 10 centimeter lang en kan tot wel 6 centimeter dik worden.
De lamellen zijn wit of geel van kleur en de sporen hebben een lila kleur.
De paddenstoel smaakt een beetje pittig.

Van alle oesterzwammen is dit de grootste in zijn soort. De oorsprong van deze paddenstoel ligt in landen rond de Middellandse zee, maar sinds de populariteit van deze paddenstoel is toegenomen word deze in grote mate gekweekt in Korea.

Serveren:
Spoel de paddestoelen lichtjes af in koel water en druk deze een beetje droog net voordat je deze gaat koken. Snij de hele paddenstoel naar gelang je eigen smaak. Deze paddenstoel past prima in de Franse, Italiaanse en Chinese keuken. De paddenstoel smaakt rauw niet erg lekker maar komt tot zijn recht wanneer je deze roerbakt, grillt of sauteert, dan krijgt deze een goud bruine kleur en word lekker knapperig.

De teksten op de Kruisdisteloesterzwam kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Kruisdisteloesterzwam pagina iets Kopiëren of te gebruiken.