Witte Fungus (Zilveroortjes)

Hoe heet het?
Witte fungus, zilveroortjes en witte sponspaddenstoel. De Latijnse benaming is: Tremella fuciformis voor de fungus paddenstoel.

Wat is het?
De fungus paddenstoel is afkomstig uit China en bestaat uit sponsachtig materiaal, welke te vergelijken is met de boomoortjes variant paddenstoel, maar dan in het wit.
De textuur is een crunchy bite, oftewel het uiterlijk van een stevig voedingsingrediënt, maar als je er eenmaal in hebt gebeten, dan gaat dit zonder slag of stoot (het ingrediënt is namelijk zachter dan je zou denken).
Men zegt dat de smaak niet sensationeel moet zijn, maar dat verschilt natuurlijk per persoon.

Hoe wordt de witte fungus gebruikt?
Dit type paddenstoel mag wel met water worden schoongemaakt. Het moet zelfs minimaal dertig minuten tot 1 uur geweekt worden in water of 10 minuten gekookt wil het schoon zijn/worden! Dit, om het product week te laten worden, zodat het zijn ‘hardheid’ doet verminderen.
Het is aan te raden de fungus in stukjes te snijden, omdat dit makkelijker eet als je ze bijvoorbeeld in de soep wilt gebruiken.
Zoals hierboven genoemd, wordt de fungus voornamelijk in soepen gebruikt. Zeker wanneer je een zoete soep wilt creëren.

Tips, weetjes & recepten
Er zijn vele recepten te vinden op bijvoorbeeld internet, waarbij je gebruik kunt maken van witte fungus in diverse soorten soepen.
Witte fungus zou een geneeskrachtige werking op de mens kunnen hebben betreffende de vochtbalans in het lichaam. Ook zou het goed zijn voor een hoge bloeddruk, bronchitis tegen te gaan, suikerziekte, de lever en ga zo maar door.
De witte fungus is ook nog verkrijgbaar in de zwarte variant.
De prijs welke je betaald voor de fungus is tegenwoordig wat goedkoper geworden dan voorheen. Zeker omdat de vraag ernaar meer is geworden, is het een gewild product op de markt!

De teksten op de Witte Fungus (Zilveroortjes) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Witte Fungus (Zilveroortjes) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.