Gedroogde Chinese Champignons

Naam:
Gedroogde Chinese champignons, hoshi shiitake, dried mushrooms, gedroogde shiitake, black fungus, 干し椎茸 of ほししいたけ in Japan, xiāng gū of 香菇 in China, hed hom hang of เห็ดหอมแห้ง in Thailand, nấm hương khô in Vietnam.

Wat is deze champignon?
Een verse shiitake champignon word gedroogd in de zon en dan krijg je de gedroogde Chinese champignon. Deze champignon word voornamelijk gebruikt in de Chinese en Japanse keukens als smaakmaker. Door het drogen van de champignon krijgt deze een extra sterke smaak. Deze gedroogde champignon is te vinden in allerlei kwaliteiten dus probeer er een aantal uit als je deze gaat gebruiken in een gerecht.

Hoe te gebruiken?
De gedroogde champignon voor een half uurtje in net gekookt water laten weken tot deze zacht zijn geworden. Je kunt ook koud water gebruiken voor het weken van deze champignon maar dan heb je een aantal uren nodig voor dit process. Wanneer je klaar bent met weken laat je ze afwateren en druk je ze droog met een beetje keukenpapier. Snij vervolgens de harde stukjes van de steel weg. Je kunt ervoor kiezen om de champignon volledig in een gerecht te verwerken of deze eerst in stukjes snijden.

De teksten op de Gedroogde Chinese Champignons kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Gedroogde Chinese Champignons pagina iets Kopiëren of te gebruiken.