Nasi Uduk

Nasi Uduk is een Indonesische rijst maaltijd die zijn origine kent uit Jakarta, de hoofdstad van Indonesië.  Je kunt Nasi Uduk overal vinden hier in de kraampjes langs de wegen in Jakarta die open zijn in de morgen, middag, avond of nacht liggende aan de locatie. Deze versie van Nasi Uduk is zeer makkelijk te bereiden en zal voor iedereen die de site bezoekt geen probleem zijn om te maken.

Ingrediënten:

  • 400 gram ongekookte rijst, gewassen en afgewaterd
  • 400 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 250 ml dikke kokosmelk
  • 1 Indisch laurier blad
  • 3 eieren voor de omelet

Bereiden:

1. Was en giet de rijst af in een zeef.

2. Stop de rijst en alle andere ingrediënten (water, kokosmelk, de laurierbladeren en de zout) in een rijstkoker.

3. Bedek de rijstkoker en laat het koken. Roer er een beetje door wanneer het geheel kookt, bedek het dan weer en laat het dan verder koken, het zal ongeveer 40 minuten duren voordat de rijst klaar is.

4. Verwijder de laurierbladeren voordat je de rijst serveert.

5. Vervolgens begin je met het maken van de omelet door de eieren te kloppen, voeg een halve theelepel zout toe aan de eieren om het op smaak te maken.

6. Verhit een beetje olie in een pan en bak de eieren tot deze klaar zijn. Haal de omelet uit de pan en snij deze in kleine stukjes en plaats deze erna op de eerder gemaakte Nasi Uduk.

7. De Nasi Uduk is nu klaar om op tafel gezet te worden. Je kunt de Nasi eventueel garneren met rauwe komkommer of gebakken sjalotjes als je dit lekker vind.

De teksten op de Nasi Uduk kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Nasi Uduk pagina iets Kopiëren of te gebruiken.