Drakenvrucht

Benaming
De naam van deze fruitsoort is drakenvrucht. Een andere benaming voor dit fruit is pitaya of pitahaja.

De vrucht
Deze vrucht is makkelijk te verkrijgbaar. u kunt het halen in de supermarkt of bij de lokale groenteboer.
Het is een roze vrucht die wit is van de binnenkant. Verder zitten er in de binnenkant zwarte spikkeltjes. Een drakenvrucht is te vergelijken met een kiwi. Je behoort het door midden te snijden en vervolgens uit te lepelen. De inhoudt wordt op deze manier eruit gehaald. De vrucht komt uit zuid Amerika maar ook uit midden Amerika. De meeste drakenvruchten die wij in de winkel tegenkomen zijn afkomstig van Azië. Je kunt ze ook kopen in Turkse winkels. Er zijn variante van deze vrucht met een andere kleur. De vrucht is dan geel in plaats van rood en tevens wat zoeter van smaak.
De vrucht is zeer gezond. Het bevat namelijk veel vitamine b net zoals bij de kiwi.

Gebruik van de vrucht
U kunt de drakenvrucht dus eten net als hoe u een kiwi eet door de inhoud er simpel weg uit te lepelen.
Van het drakenfruit kan er ijs worden gemaakt. Het enige wat u nodig hebt is de vrucht, ijs en slagroom. Als u dit met elkaar mengt hebt u binnen een mum van tijd een zelfgemaakte ijsje dat drakenvrucht bevat.

Het is ook een aanrader om de drakenvrucht met aardbei en melk in de blender te stoppen. Op deze manier maakt u uw eigen milkshake gemixt met drakenvrucht. U kunt er zelfs een smoothie van maken als u dit prefereert.

De teksten op de Drakenvrucht kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Drakenvrucht pagina iets Kopiëren of te gebruiken.