Thaise Omelet met Varkensgehakt

Een Thaise omelet (Thais: Gai Jeow Moo Sab) is een van de smaakvolste gerechten die je kunt eten op straat in Thailand. Het is enorm eenvoudig om te maken en smaakt hemels met een bordje vers gemaakte jasmijn rijst.

Ingrediënten (1 omelet) :
2 eieren
2 eetlepels varkensgehakt (of kipgehakt)
1 theelepel sojasaus
1/2 kopje olie om te bakken
Vers gemaakte witte rijst

Bereiden:
Als eerste neem je een kleine sauspan en verwarm je deze op een middelhoog vuurtje. Voeg circa 1/2 kopje plantaardige olie toe. Terwijl de olie warm aan het worden is kun je snel de eieren bereiden.

Neem de eieren en breek deze open in een kom. Voeg hier 2 eetlepels varkensgehakt en 1 theelepel lichte sojasaus aan toe. Begin nu de eieren samen met de andere ingrediënten heel goed te kloppen. De bedoeling is dat je bubbeltjes gaat zijn door het kloppen, hierdoor zal tijdens het bakken sommige delen van de omelet lekker luchtig zijn.

Ondertussen zal de olie warm genoeg zijn geworden. Terwijl je nog steeds de eieren klopt schenk je deze in het midden van de pan. Als je olie warm genoeg is zullen de eieren goed bubbelen. Normaal gezien duurt het slechts 30 seconden, liggende eraan hoe warm je olie is voordat je deze om moet draaien in de pan.

Als je de omelet hebt omgedraaid in de pan kook je deze nog eens voor een halve minuut door. Door met een spatel te drukken op de omelet kun je kijken of deze goed doorgekookt is.

Als de omelet een goudbruine kleur heeft aan beide zijden is deze klaar. Zorg er voor dat je teveel olie van de omelet laat afdruipen voordat je deze serveert.

Serveer de omelet met lekkere verse witte rijst en eet smakelijk!

De teksten op de Thaise Omelet met Varkensgehakt kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Thaise Omelet met Varkensgehakt pagina iets Kopiëren of te gebruiken.