Chinese Kool met Vissaus

Dit roerbak gerecht met Chinese kool en vissaus heet in het Thais: Ka Lam Plee Tod Nam Pla en is een erg populair groenten gerecht in Thailand.

Ingrediënten :
400 gram Chinese kool
3 – 5 teentjes knoflook geplet en grof fijngehakt
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels plantaardige olie

Bereiden:
Verwijder elk blad en was de kool in koud kraanwater, of als de kool niet zo vers is laat je deze een aantal uur in koud water staan of tot de bladeren een beetje knapperig worden.

Laat de kool afwateren en snij of breek deze in grote stukken van 5cm x 5cm.

Verhit en wok op een hoog vuurtje en voeg olie toe gevolgd door de knoflook. Laat de knoflook voor een second in de hete olie gevolgd door de kool en laat deze in de hete wok voor 20 tot 30 seconden.

Roer goed door de wok en doe de kool samen opgooien met de knoflook en olie. Verzamel vervolgens de kool in het midden van de wok en schenk de vissaus in de wok rond de kool. De vissaus zal gaan stomen en de kool hiermee bedekken. Laat dit voor 20 seconden koken.

Doe de kool nogmaals opgooien samen met de vissaus die licht plakt op de wok voor 20 seconden. Haal de wok van het vuur en breng de kool over naar een dienschaal. Serveer het gerecht met vers gemaakte witte rijst.

De teksten op de Chinese Kool met Vissaus kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Chinese Kool met Vissaus pagina iets Kopiëren of te gebruiken.