Gefrituurde Kippenvleugels Peek Gai Tod Gluea

Deze kippenvleugels hebben een knapperige buitenkant die vol zit met Thaise curry smaak. Ze zijn echter niet zo pittig als andere Thaise gerechten. De knapperige limoenbladeren voegen smaak en aroma toe waardoor dit gerecht echt Thais word.
Gefrituurde kippenvleugels is een perfect gerecht om even snel te maken. Je kunt ze opdienen als voorgerecht of samen met wat witte rijst als hoofdmaaltijd.

Ingrediënten (4 porties) :
1 eetlepel rode curry pasta
2 eetlepels bloem
6 limoenbladeren
1 theelepel zout
1/2 kopje zonnebloemolie
2 eetlepels water
600 gram kippenvleugels

Bereiden :
Voorbereiding – Het beste is om de drumsticks apart te bakken van de vleugels, mocht je deze dus samen hebben gekocht haal deze dan uit elkaar zodat je deze apart kunt bakken.

Doe eerst de curry pasta voorproeven. Vaak hebben curry pastas die je kant en klaar in de winkel koopt best al wat zout, mocht dit zo zijn dan hoef je geen extra zout in het gerecht te doen.

Mix nu de kippenvleugels met de rode curry pasta, bloem, water en zout (als dit nodig is). Je hebt maar net genoeg bloem nodig zodat de curry pasta aan het vel van de kip blijft plakken. Ik voeg altijd een beetje water toe om de curry pasta en de bloem op te lossen. Je kunt de vleugels de hele nacht laten marineren of slechts een aantal minuten.

Was de limoenbladeren en scheur de bladeren vervolgens van de stam af. Tik de bladeren vervolgens een beetje droog.

Koken – In een koekenpan verhit je een flink portie olie. De olie moet genoeg zijn zodat de onderkant van de kip helemaal bedekt is. Wanneer de olie warm begint te worden voeg je de limoenbladeren toe. Ze zouden direct boven moeten komen drijven. Haal de bladeren er dan weer uit en zet deze aan de kant.

Op een middelmatig to middellaag vuurtje, voeg je de kippenvleugels toe aan de hete olie. Laat de vleugels bakken tot deze knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten. Wanneer de vleugels er gekookt uitzien zet je het vuur hoger om het vel knapperig te krijgen. Wanneer de vleugels klaar zijn haal je ze uit de olie en breng je deze over naar een serveerschaal. Besprenkel ze met de knapperige limoenbladeren.

Serveer als voorgerecht samen met een lekkere chili dipsaus of als hoofdmaaltijd met een beetje witte rijst.

De teksten op de Gefrituurde Kippenvleugels Peek Gai Tod Gluea kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Gefrituurde Kippenvleugels Peek Gai Tod Gluea pagina iets Kopiëren of te gebruiken.