Thaise Calamaris

Deze Thaise versie van gefrituurde calamaris is knapperig en smaakvol en overigens simpel om te maken. Dit gerecht is perfect als voorgerecht of als feestgerecht. Zoals je kunt zien met dit recept hoeft het maken van gefrituurde calamaris niet erg moeilijk te zijn. Met een paar simpele stappen heb je een overheerlijk gerecht met calamaris op tafel staan.

Ingredienten :
2 grote bevroren pijlinktvissen of 3 tot 4 middelgrote pijlinktvissen. Als ze bevroren zijn ontdooi deze dan snel doormiddel van ze in een kom met koel water te plaatsen.
half kopje griesmeel
halve theelepel zout
1/8 theelepel cayenne peper
een snufje zwarte peper
1 kopje plantaardige olie voor het frituren
Thaise zoete chilisaus voor het serveren

Bereiden :
1. De inktvis schoonmaken: Als je deze niet kant en klaar hebt gekocht zul je deze eerst schoon moeten maken. Hiervoor moet je eerst de kop en het vel van de inktvis verwijderen, draai ze vervolgens binenste buiten en haal alle vliezen eruit. Onder koud lopend water spoel je de inktvis af en laat je deze drogen op een schone keukendoek. Snij of hak vervolgens de tentakels volledig af.

2. Plaats het griesmeel in een ondiepe kom en roer hier de zout doorheen en plaats aan de kant.

3. Neem de inktvis en plaats deze op een snijplank. Met het gebruik van een scherp mes snij je inktvis vervolgens in schijfjes van 2cm tot 3cm dik. Hierdoor ontstaan vanzelf de inktvis ringen.

4. Open de calamaris ringen en rol deze 1 voor 1 door de griesmeel mix tot deze goed bedekt zijn. Plaats de gepaneerde ringen op een schoon bord..

5. Schenk de olie in een kleine pan (hoe groter de pan, des te meer olie moet je gaan gebruiken). De olie moet ongeveer 3cm diep zijn. Heb je geen pan waarin je kunt frituren gebruik dan een gewone frituurpan.

6. Breng het vuur tot een middelhoge stand tot de olie begint te bubbelen. Als de olie goed is kun je het vuur omlaag brengen naar een middelmatige stand om het spetteren tegen te gaan. Plaats zoveel ringen in de olie als mogelijk is in de pan zodat wel alle ringen bedekt zijn door de olie. Frituur voor ongeveer 1 minuut en draai de ringen dan om, om de andere kant te frituren. De calamaris moet een licht bruine kleur hebben. Pas op met het overkoken van de calamaris anders word deze rubberig.

7. Wanneer de ringen klaar zijn haal je deze uit de olie en plaats je deze op keukenpapier om deze te laten draineren.

8. Serveer deze nu ze nog lekker warm zijn samen met de thaise zoete chili saus.

De teksten op de Thaise Calamaris kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Thaise Calamaris pagina iets Kopiëren of te gebruiken.