Geroosterd Varken Lo Mein

Lo Mein is een noodle gerecht welk vaak word verward me Chow Mein, en veel Chinese restaurants helpen het nog ingewikkelder te maken door de twee namen vaak te verwisselen. De gerechten hebben dezelfde eigenschappen: beide bestaan ze uit noodles gemixt met geroerbakte groenten, vlees en een sausje. Het verschil zit hem er in dat Chow Mein voorgekookte en geroerbakte noodles heeft en Lo Mein bestaat uit noodles die volledig apart zijn gekookt en dan snel opgegooid worden met de saus in de wok.

Ingrediënten (4 porties) :
300 gram dunne gedroogde Chinese eiernoodles
2 eetlepels sesamolie
3 eetlepels sojasaus
1,5 eetlepel oestersaus
1,5 eetlepel Chinese rijstwijn of droge sherry
1,5 theelepel honing
1 eetlepel plantaardige olie
1,5 theelepel gemalen knoflook
1 theelepel vers geraspte gember
3 lente uitjes, gesneden in stukjes van 5cm
4 verse shiitake champignons, dun gesneden
230 gram Chinees geroosterd varkensvlees (Char Siu), in de winkel gekocht of thuis zelf gemaakt, gesneden in klein hapklare stukjes

Bereiden :
Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Voeg hier de noodles aan toe en kook deze zoals vermeld staat op de verpakking tot ze al dente zijn. Laat de noodles afwateren, spoel ze af onder koud water, laat ze weer afwateren, en schud de noodles goed zodat zo veel mogelijk water eraf valt. Breng de noodles terug naar de pan en doe ze samen met de sesamolie opgooien tot de noodles goed ermee bedekt zijn, zet de noodles vervolgens aan de kant.

De saus bereiden: In een kleine kom mix je de sojasaus, oestersaus, rijstwijn en honing. Zet aan de kant.

Verhit een wok of een grote koekenpan op een hoog vuurtje tot je een beetje water in de pan kunt gooien dat direct verdampt als het in contact komt met de pan. Voeg de plantaardige olie toe om de bodem te bedekken. Voeg de knoflook, gember en lente uitjes toe en roerbak deze ingrediënten voor circa 30 seconden. Voeg de champignons toe en kook deze tot ze zacht zijn geworden, circa 1 tot 2 minuten.

Voeg de noodles en het varkensvlees toe. Schenk de eerder gemaakte sausmix in de pan en doe alles samen opgooien tot de noodles en het vlees goed opgewarmd zijn en goed bedekt zijn met de saus. Breng over naar een dienschaal en geniet van je eigen gemaakte Lo Mein.

De teksten op de Geroosterd Varken Lo Mein kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Geroosterd Varken Lo Mein pagina iets Kopiëren of te gebruiken.