Palak (Spinazie) Soep

Dit spinazie recept is een goede manier op gezonde groenten in je dieet te krijgen. Spinazie is 1 van de gezondste groenten, maar niet iedereen vind de smaak er van lekker. Met dit gerecht zal dat echter geen probleem meer zijn.

Ingrediënten :
2 kopjes spinazie, fijngehakt
1/4 kopje ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel bloem
1/4 theelepel komijnpoeder
1 klein laurierblad
2 kopjes water
1 eetlepel olijfolie
zout en peper naar smaak
room als garnering (optioneel)

Bereiden :
Doe als eerste de spinazie zeer goed wassen in water. Laat ze afwateren en doe ze erna goed fijnhakken.

Verhit de olie in een sauspan. Voeg het laurierblad toe en laat deze voor 2 tot 3 seconden bakken. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze op een laag vuurtje tot de knoflook licht gebruind is zonder deze te verbranden.

Voeg de uien toe en sauteer deze tot de uien zacht zijn geworden. Voeg nu de spinazie toe en breng dit al roerend op smaak met zout en peper. Voeg nu de bloem toe, goed roeren en dan 2 kopjes water toevoegen.

Breng het geheel aan de kook en laat het dan sudderen voor 3 tot 4 minuten. Zet het vuur uit en laat de soep vervolgens afkoelen. Wanneer de soep niet meer zo heet is kun je deze met een staafmixer goed mixen. Proef de soep nu eens en voeg meer zout of peper toe als dit nodig is.

Als de soep dik lijkt kun je 1/4 of 1/2 kopje water toevoegen en dan goed roeren. Zet de soep terug op het fornuis en laat deze sudderen voor 2 tot 3 minuten.

Je kunt de soep nu opdienen. Als garnering zou je wat room of vers gemalen zwarte peper kunnen gebruiken.

De teksten op de Palak (Spinazie) Soep kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Palak (Spinazie) Soep pagina iets Kopiëren of te gebruiken.