Citroen Soep – Nimmakaya Charu

Hoewel deze citroensoep niet erg lekker uit ziet, maakt hij dat helemaal goed als je de eerste hap heb geproefd. Dit is een lichte, smaakvolle soep. Is heerlijk als soep of geserveerd over witte rijst.
Dit is gewoon een simpel recept waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt en vrij snel op tafel kan staan.

Ingrediënten :
1/4 kopje mungbonenpuree, gekookt
sap van 2 citroenen
4 kopjes water
1 kleine ui, fijngehakt
1 kleine tomaat, fijngehakt
2 groene chilipepers, doorgesneden
groot snufje kurkuma poeder
zout naar eigen smaak

De kruiden:
1/2 eetlepel olie
een snufje komijnzaden
een snufje mosterdzaden
een snufje fenegriekzaden
een groot snufje duivelsdrek
1 droge rode peper, ontzaad en fijngescheurd
10 tot 12 droge kerriezaadjes

Bereiden :
Mix de mungbonenpuree met water, zout, kurkuma en een paar kerrieblaadjes en breng dit aan de kook.

Terwijl het water kookt, verhit je olie in een pan, voeg dan de mosterzaadjes hier aan toe en als deze beginnen te koken voeg je de mosterzaadjes en fenegriekzaadjes toe. Wanneer de fenegriekzaadjes rood worden voeg je de kerrieblaadjes en rode peper toe. Als laatste voeg je de duivelsdrek toe.

Voeg de uien en groene pepers toe en sauteer deze voor 2 minuten, voeg de tomaten hier aan toe en mix alles goed door elkaar.

Voeg het mungbonenwater toe aan de gesauteerde ui-tomaat mix en kook deze samen voor 5 minuten. Zet dan het vuur uit en laat de soep afkoelen.

Voeg de citroensap toe en roer alles goed door elkaar. Proef of de soep goed op smaak is en voeg anders wat zout toe. Garneer met de koriander blaadjes en serveer warm.

De teksten op de Citroen Soep – Nimmakaya Charu kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Citroen Soep – Nimmakaya Charu pagina iets Kopiëren of te gebruiken.