Thod Man Pla (Thaise Viskoekjes)

Thod Man Pla of onder de Nederlanders bekend als Thaise Viskoekjes is een van de meest prominente voorgerechten op de menu’s van Thaise restaurants. Het lange leven van de populariteit van dit ouderwetse gerecht spreekt boekdelen over hoe geweldig het wel niet smaakt. Met de ingrediënten die ik in dit recept gebruik kun je circa 30 viskoekjes maken.

Ingrediënten:

  • pakje met 650 gram voorbereidde vispasta
  • 2 maal het eiwit van een ei
  • een blikje van 100 ml rode curry pasta
  • 1 kopje dun gesneden sperziebonen
  • 4 eetlepels  verse of bevroren laurierbladeren gesneden op de volgende manier:  rol de bladeren op als een sigaar en snij deze dan in dunne plakjes dwars gesneden.
  • plantaardige olie voor te frituren

Bereiden:

1. Stop de vispasta in een grote kom. Voeg het eiwit en de rode curry pasta toe en roer het geheel stevig met een houten lepel of een mixer tot de mix dik en kleverig is. Als je dit met de hand doet duurt het circa 30 minuten en 5 tot 8 minuten op een hoge stand met een machine.

2. Wanneer de pasta erg kleverig word moet je de laurierbladeren en sperziebonen erin doen en blijven roeren.

3. Verhit de plantaardige olie in een kleine wok zodat je minstens 7 cm diep olie hebt.

4. Pek een kom met water en plaats deze kort bij de kom met vispasta. Je handen moeten nat zijn (niet vochtig maar echt nat) om op een makkelijke manier viskoekjes te kunnen maken, de pasta is namelijk ontzettend plakkerig.

5. Wanneer de olie heet is maak je ronde viskoekjes van een halve cm dik en 5 cm breed en laat je deze rustig in de olie zakken.

6. Met houten eetstokjes of een tang beweeg je de viskoekjes door de pan zodat deze egaal bruin worden. Wanneer 1 kant goudbruin is (dit duurt tussen de 30 en 40 seconden), moet je ze omdraaien. Het duurt totaal 1 minuut om beide kanten te koken. Je kunt testen of je viskoekjes klaar zijn door ze licht te prikken met een eetstokje en je dan een licht weerstand voelt.

7. Wanneer ze klaar zijn pak je de viskoekjes uit de pan en plaats je deze op een plaat met papier waar deze op uit kunnen druipen. Blijf dit proces herhalen tot alle vispasta op is.

8. Serveer de viskoekjes wanneer deze warm zijn met een chili sausje of iets anders wat je lekker vind.

 

De teksten op de Thod Man Pla (Thaise Viskoekjes) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Thod Man Pla (Thaise Viskoekjes) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.