Tofu Pasteitjes

In Japan noemen ze hamburgers zonder het brood “hambaagu” in Japan zou dit gerecht dus “Tofu Hambaagu” heten, zelfs al is er geen vlees aan de binnenkant. Dit is een lichte maaltijd, die erg gezond is en bijna als aardappels smaakt. Geweldig als bijgerecht of als voorgerecht.

Ingrediënten (2 porties) :
100 gram zacht tofu
1/4 middelgrote ui, fijngehakt
70 gram panko (Japans paneermeel)
1 ei, geklopt
1/3 kopje lente ui, fijngehakt
1/4 theelepel gember, gemalen
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel suiker
1 eetlepel mirin
1 eetlepel sake
een snufje zout en peper

Bereiden :
Verhit olie in een koekenpan en sauteer de ui 3 minuten op een middelmatig vuurtje. Breng de ui over naar een bord en laat deze afkoelen.

Wikkel de tofu in keukenpapier en kook deze voor 1 minuut in de magnetron om de tofu een beetje uit te drogen.

Mix de tofu, ui, panko, eieren, lente ui, gember, zout en peper naar smaak in een kom en kneed het geheel voor 1 minuut.

Verdeel de mix in vier delen en maak ovaal vormige pasteitjes hiervan.

Mix de sojasaus, suiker, mirin en de sake in een kleine kom.

Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de tofu pasteitjes voor 2 minuten op een middelmatig vuurtje met de deksel op de pan. Draai de pasteitjes om en kook nog eens 2 minuten met nog altijd de deksel op de pan. Draai ze nog een laatste keer om en kook nu voor 1 minuut zonder deksel.

Verlaag het vuur naar een lage stand en voeg de eerder gemaakte mix van sojasaus, suiker, mirin en sake toe en sauteer het gerecht voor een halve minuut of tot de saus is geabsorbeerd door de pasteitjes.

De teksten op de Tofu Pasteitjes kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Tofu Pasteitjes pagina iets Kopiëren of te gebruiken.