Yangzhou Gebakken Rijst

Dit simpele smaakvolle gerecht komt uit de regio van Shanghai in China. Het is een goede manier om de rijst te gebruiken die je nog over had van een eerdere maaltijd, je moet 3 kopjes rijst hebben om dit gerecht te maken.

Ingrediënten (4 porties) :
1 kopje witte rijst, diverse keren gespoeld in koud water om de rijst zuiver te maken
3 eetlepels plantaardige olie
8 lente uitjes, dun diagonaal gesneden
100 gram verse garnalen, gepeld, schoongemaakt en in stukjes gesneden
3 grote eieren, licht geklopt
100 gram verse shiitake champignons, de stam verwijderd en de hoofden fijn gesneden
100 gram verse of bevroren kikkererwten
100 gram ham, fijn gesneden
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel suiker
1 theelepel zeezout
1/2 theelepel gemalen witte peper

Bereiden :
In een middelgrote sauspan op een hoog vuurtje mix je de rijst en 1,25 kopje water. Bedek de pan en breng aan de kook, wanneer het water kookt verlaag je het vuur naar een lage stand en laat je het sudderen tot het water is geabsorbeerd, circa 25 minuten. Haal de pan van het vuur en laat deze bedekt staan voor 10 minuten. doe de rijst een beetje opgooien met een grote vork of eetstokjes en laat deze dan afkoelen (je kunt de rijst ook eerder maken en opslaan in de ijskast, je kunt deze bedekt 2 dagen bewaren)

In een wok of zware sauteer pan op een middelhoog vuurtje verhit je olie tot deze heet is. Voeg de helft van de lente uitjes toe. Voeg dan de garnalen toe en roerbak deze tot de garnalen roze en goed doorgekookt zijn, circa 2 tot 3 minuten. Voeg de eieren en rijst toe en roerbak tot de eieren net klaar zijn, circa 1 minuut. Voeg de champignons, kikkererwten, ham, oestersaus, suiker, zout en peper toe en roerbak het geheel tot alles goed verwarmd is, circa 4 tot 5 minuten. Garneer met de rest van de lente uitjes en zet het gerecht op tafel.

De teksten op de Yangzhou Gebakken Rijst kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Yangzhou Gebakken Rijst pagina iets Kopiëren of te gebruiken.