Kung Pao Kip

Ik heb dit recept voor Kung Pao kip zo authentiek als mogelijk proberen te houden, maar als je gerecht te pittig vind kun je gerust de hoeveelheid rode pepers verminderen. Een geheim voor een overheerlijke Kung Pao is de azijn in de saus. Het is echt een ingredient wat dit recept af af maakt.

Ingredienten :
200 gram kippenborstfilet
3 eetlepels geroosterde pinda’s
8 gedroogde rode pepers, ontzaad en door tweeën gesneden
3 eetlepels olie
5 schijfjes gepelde verse gember
2 teentjes knoflook, schuin gesneden
1 steel van een lente ui fijngehakt

Voor de marinade:
1 eetlepel maizena
2 theelepels sojasaus
1 eetlepel Chinese rijstwijn
1 theelepel olie

Voor de saus:
1,5 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel donkere sojasaus
1 theelepel suiker
1/4 theelepel zwarte azijn
2 eetlepels water
1 theelepel maizena

Bereiden :
Snij de kip in kleine blokjes, doe deze afspoelen met water en maak ze droog met keukenpapier. Marineer de kip vervolgens voor een half uurtje in de marinade van maizena, sojasaus, Chinese rijstwijn en olie.

Mix de ingrediënten voor de saus in een kleine kom en zet deze aan de kant.

Verhit een wok met 1 eetlepel olie en roerbak de gemarineerde kip tot deze voor 70% gekookt is. Schep de kip uit de wok en zet deze aan de kant.

Maak de wok schoon en plaats 2 eetlepels olie er in tot deze begint te dampen. Voeg de gember en knoflook erin en roer deze vlug voordat je de gedroogde pepers toevoegt. Roerbak de gedroogde pepers tot deze een pittig aroma afgeven waarna je de kip toevoegt. Doe een paar keer goed roeren voordat je al roerend de geroosterde pinda’s toevoegt. Voeg de saus toe aan de wok en roerbak de kip zodat deze goed bedekt word met de saus. Roer vervolgens de lente ui door het gerecht.

Schep het gerecht uit de wok en serveer deze samen met vers gemaakte witte rijst.

De teksten op de Kung Pao Kip kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Kung Pao Kip pagina iets Kopiëren of te gebruiken.