Chinese gebakken rijst

Gebakken rijst is een enorm populair gerecht en thuiskoks zijn voortdurend op zoek naar nieuwe gebakken rijst recepten. In Chinese restaurants in dit gerecht een veel voorkomend recept. Gebakken rijst is een veelzijdig gerecht waar men een hoop ingrediënten aan kan toevoegen. Het is een geweldig recept voor rijst te gebruiken die je nog over hebt van de dag van tevoren om er dan een smaakvol en goedkope maaltijd van te maken.

Ingredienten :
300 gram rijst (gekookt en af laten koelen)
100 gram kipfilet in blokjes gesneden
100 gram garnalen, schoongemaakt
50 gram kousenband, puntjes verwijderd en in kleine stukjes gesneden
50 gram wortels, in kleine blokjes gesneden
2 eieren, geklopt
5cm gember, gepeld en gesneden in lange dunne reepjes
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel sojasaus
1/4 theelepel oestersaus
2 eetlepels olie
3 snufjes peperpoeder
zout naar eigen smaak

Bereiden :
Verhit een wok samen met 2 eetlepels olie. Voeg de gember toe en roerbak deze tot je de aroma goed ruikt, gevolgd door de kip, garnalen, kousenband en wortels. Roerbak tot alles half gebakken is. Voeg dan de rijst toe en roer deze goed door de ingrediënten. Voeg de sojasaus, vissaus, oestersaus en witte peper toe en blijf de gebakken rijst voor een aantal minuten doorroeren.

Maak een putje in het midden van de gebakken rijst en schenk hier de geklopte eieren in. Wat een halve minuut en bedek dan dit putje gevuld met de eieren met de gebakken rijst. Laat dit nog eens een halve minuut staan en roerbak dan de eieren zodat deze in kleine stukjes breken door de gebakken rijst. Breng de gebakken rijst eventueel op smaak met wat zout, roer nog een paar keer en dien het gerecht dan gelijk op.

De teksten op de Chinese gebakken rijst kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Chinese gebakken rijst pagina iets Kopiëren of te gebruiken.