Mongools Rundvlees

Maak dit populair gerecht in Chinese restaurants nu eindelijk thuis! Mongools Rundvlees is een simpel maar toch smaakvol gerecht welk goed te combineren is met rijst.

Ingrediënten :
3/4 kopje water
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel witte suiker
2 theelepels fijngemaakte knoflook
400 gram rundvlees in reepjes gesneden
2 eetlepels plantaardige olie
2 wortels, dun gesneden
6 lente uien, grof gehakt
1 theelepel sesam zaadjes

Bereiden :
Rooster de sesamzaadjes op een middelmatig vuur in een koekenpan tot deze een goudbruine kleur hebben en zet deze vervolgens aan de kant.

In een middelgrote kom mix je de knoflook en 1 eetlepel sojasaus. Voeg de rundvlees reepjes hier aan toe, roer alles goed door elkaar en zet de kom vervolgens aan de kant om deze voor minstens 10 minuten te laten marineren.

In een andere kleine kom mix je 2 eetlepels sojasaus, suiker, sesamzaadjes, chilivlokken en water. Mix dit goed door elkaar en zet aan de kant.

In een grote koekenpan verhit je 1 eetlepel olie op een hoog vuurtje. Plaats het rundvlees er in en kook deze voor 1 minuut. Schep het rundvlees er uit en zet aan de kant.

Schenk de overgebleven olie in de pan en sauteer de wortels en lente uien in de pan voor 3 tot 4 minuten.

Roer de sesamzaadjes mix en gekookte rundvlees erdoor en blijf al roerend koken tot de saus begint te koken.

Haal van het vuur en serveer direct.

De teksten op de Mongools Rundvlees kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Mongools Rundvlees pagina iets Kopiëren of te gebruiken.