Chinese Hete Rijst Salade

Op zoek naar een salade die niet alleen veelzijdig is maar ook nog eens lekker smaakt? Dit recept voor een Chinese hete salade kun je eten als hoofdmaaltijd of als bijgerecht, warm of koud geserveerd. Deze hete rijst salade smaakt heerlijk hoe je deze ook serveert.

Ingrediënten (4 porties) :
Voor de dressing:
1 theelepel gemalen gember
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap

Voor de salade:
2 kopjes water (om de rijst te koken)
1 kopje bruine rijst
2 kopjes kip, gekookt en in stukjes gesneden
1 kopje verse champignons, fijngesneden
3 lente uien, fijn gesneden
1 rode paprika, fijngesneden
1 kopje waterkastanjes

Bereiden :
* Tip bij voorbereiding: De rijst moet soms lang koken. Kijk daarom op de verpakking van de rijst hoe lang deze moet koken en pas hier de tijd aan die je nodig hebt om te koken.

In een grote sauspan breng je de rijst aan de kook met het water. Bedek de pan en verlaag het vuur naar een lage stand. Laat de rijst sudderen tot het water is geabsorbeerd zo lang als op de verpakking staat aangegeven. Haal van het vuur en laat de rijst afkoelen.

In een grote kom mix je de gekookte rijst, de gekookte kip, champignons, lente uien, paprika en waterkastanjes. Mix dit alles goed door elkaar.

Om de dressing te maken, neem je een kleine kom waarin je de gember, sojasaus, olijfolie en citroensap goed door elkaar mixt.

Doe de dressing samen met de kip/rijst mix opgooien en laat deze bedekt afkoelen voor 6 tot 8 uur.

Doe deze nog eens rustig opgooien voordat je deze serveert.

De teksten op de Chinese Hete Rijst Salade kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Chinese Hete Rijst Salade pagina iets Kopiëren of te gebruiken.