Roerbak Baby Paksoi

Baby paksoi vind je in lengtes van 7 tot 12cm. Het word vroeg geoogst en zijn zachte structuur maakt het een ideaal ingredient om te stomen, koken of te roerbakken. In dit recept heeft het gerecht een heerlijk nootachtig aroma van de sesam olie die op het einde word toegevoegd. Een groot aantal roerbak gerechten waaronder Kung Pao Kip en Zoet met Zure Varkensvlees zouden zeer goed bijgestaan kunnen worden door dit simpel gerecht erbij te serveren.

Ingrediënten (4 porties) :
400 gram baby paksoi
Voor de saus:
1,5 eetlepel sojasaus
1 eetlepel Chinese rijstwijn of droge sherry
1/2 theelepel suiker
1 eetlepel plantaardige olie
1 teentje knoflook, fijngemalen
1 stukje verse gember van 2cm, geschild en fijngemalen
2 theelepels sesamolie

Bereiden :
Snij en gooi de ruwe onderkant weg van de baby paksoi. Haal de bladeren uit elkaar, spoel deze goed schoon en maak ze droog.

In een kleine kom mix je de sojasaus, rijstwijn en suiker. Zet dit aan de kant.

Verhit een wok of een grote koekenpan op een middelhoog vuurtje tot een druppel wat sist en direct verdampt als het de pan aanraakt. Voeg de plantaardige olie toe en draai deze in de pan zodat alle zijden van de pan bedekt zijn met de olie. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak deze voor 20 tot 30 seconden. Voeg de paksoi toe en roerbak nog eens voor 2 minuten tot deze knapperig en zacht zijn. Voeg de sojasaus mix toe en kook nog eens 30 seconden door. Zet het vuur uit en bedrenk het gerecht met de sesamolie. Breng het gerecht over naar een serveerschaal en dien op nu het nog warm is.

De teksten op de Roerbak Baby Paksoi kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Roerbak Baby Paksoi pagina iets Kopiëren of te gebruiken.