Zoete Walnoten

Dit traditionele zoete recept komt van origine uit Sichuan waar walnoten bomen voor het eerst werden geplant vanuit Perzië. Net als met veel Chinees eten heeft de walnoot ook een symbolische betekenis gekregen. Er word geloofd dat de walnoot goed is voor de hersenen omdat de noot lijkt op de hersenen. Goed voor je of niet dit gerecht is heerlijk, probeer het eens uit en deel je mening op onze site.

Ingrediënten (4 kopjes) :
10 kopjes water + 6 eetlepels voor de glazuur
4 kopjes walnoot helften
6 eetlepels suiker
5 kopjes pindaolie

Bereiden :
Plaats 5 kopjes water in een pot en breng deze aan de kook op een hoog vuurtje. Voeg de walnoten toe en roer. Laat het water terug aan de kook komen en laat het dan voor 3 minuten koken. Zet het vuur uit en laat dan koud water in de pot lopen. Water de walnoten volledig af in een vergiet. Breng de walnoten terug naar de pot, voeg kopjes water toe en breng het aan de kook op een hoog vuurtje. Laat de walnoten voor 5 minuten koken. Doe ze dan weer afwateren en zet ze aan de kant zodat ze kunnen drogen.

Bij deze stap gebruiken we een wok zonder olie te gebruiken! Plaats 6 eetlepels water in de wok en breng dit aan de kook op een hoog vuurtje. Voeg de suiker toe en roer met een spatel om dit te laten oplossen in het water. Breng aan de kook en blijf roeren voor 2 minuten. Voeg de walnoten toe en blijf de hele tijd roeren voor 8 minuten, of tot de walnoten volledig zijn bedekt met de suiker siroop en de vloeistof in de wok is verdampt. Als de walnoten een glazuur laagje krijgen door de siroop moet je de hoogte van het vuur aanpassen zodat je de walnoten en de glazuur niet aanbrand.

Zet het vuur uit. Met gebruik van een chinois (dit is een puntzeef) haal je de walnoten uit de wok en plaats je deze op een bord. Was de wok en de spatel met zeer heet water om de suiker te verwijderen.

Plaats de pindaolie in de wok en verhit dit tot 190 graden. Plaats de walnoten op de chinois en laat deze zakken in de hete olie. Frituur de walnoten en roer met de spatel er door voor circa 5 minuten of tot de walnoten een goud bruine kleur krijgen. Zet het vuur uit en schep de walnoten uit de olie met de chinois en laat deze een klein beetje uit druppelen.

Verspreid de walnoten op bakpapier en laat deze volledig afkoelen. Na 2 minuten haal je de walnoten uit elkaar zodat deze niet aan elkaar vast plakken. Serveer de gekoelde noten of plaats deze in een lucht dichte opslag om deze op te slaan voor later te eten.

De teksten op de Zoete Walnoten kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Zoete Walnoten pagina iets Kopiëren of te gebruiken.