Gebakken Knoflook

Gebakken knoflook is essentieel in noodles soepen en andere soepen. Het voegt net dat beetje extra aroma en smaak toe dat nodig is voor perfectie. Traditioneel word gebakken knoflook gemaakt in een pan, dit duurt echter een stuk langer dan hoe ik het uitleg in dit recept waarbij ik een magnetron gebruik voor hoeveelheden te maken die je thuis nodig hebt.

Ingrediënten :
4-5 teentjes knoflook
2 eetlepels olie

Bereiden :
Pers de knoflook met een knoflook pers in een klein kommetje welk in de magnetron mag. Het kommetje moet groot genoeg zijn zodat het niet overloopt. Als je geen knoflook pers hebt kun je de knoflook ook fijn maken met een mes. Voeg 2 eetlepels olie toe of net genoeg zodat de knoflook bedekt word. Zet in de magnetron en zet deze aan voor 30 seconden. Liggende aan je magnetron duurt het 30 seconden tot 2 minuten tot het klaar is.

De eerste keer dat je dit gerecht maakt raad ik je aan om elke 30 seconden even te kijken of het klaar is. Houd in gedachten dat het gerecht nog steeds doorkookt in de hete olie als je dit uit de magnetron hebt gepakt. Het doel is om een goudkleurige knoflook te krijgen. Gebakken knoflook is houdbaar voor een week.

De teksten op de Gebakken Knoflook kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Gebakken Knoflook pagina iets Kopiëren of te gebruiken.