Pittige Vissaus (Prik Nam Pla)

Prik Nam Pla of Nam Pla Prik kun je echt overal vinden in Thailand. Op de tafel waar je eet, tussen de kruiderijen, op het eten in de straat en zelfs in Thaise restaurants. Deze pittige Vissaus voegt veel smaak toe aan de al heerlijke Thaise gerechten. Probeer het eens, dit gerecht is ontzettend makkelijk en goedkoop om te maken.

Ingrediënten :
2 eetlepels vissaus
1/4 limoen
1 sjalottje
1 tot 4 Thaise pepers

Bereiden :
Snij de Thaise pepers en sjalot en plaats deze in een saus schaaltje. Voeg de vissaus en limoensap toe. Sommige mensen laten de limoen er uit, maar aangezien deze saus traditioneel zo gemaakt word en ik hem zo persoonlijk ook het lekkerst vind maak ik hem zelf met limoen. Sommigen vervangen de sjalot ook wel met knoflook, experimenteer een beetje om te kijken wat voor jou het lekkerst is.

Deze saus is net als zout en peper, hij komt voor op de eettafels van de meeste Thaise gezinnen. Pittige vissaus word ook gebruikt bij knapperige gerechten zoals gebakken vis, sperziebonen en gefrituurde okra.

Tip: Voor een vegetarische pittige vissaus kun je een de vissaus vervangen met een lichte sojasaus.

De teksten op de Pittige Vissaus (Prik Nam Pla) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Pittige Vissaus (Prik Nam Pla) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.