Gefrituurde Sjalotjes

Gefrituurde Sjalotjes worden bij veel Thaise gerechten erbij geserveerd inclusief salades en Noodle Soepen. De meeste mensen maken gefrituurde sjalotten in een pan vol met olie, maar in tegenstelling tot de techniek die ik je laat zien in dit recept is het gebruik van een pan gewoon teveel gedoe. Dit recept maakt gefrituurde sjalotten binnen 3 minuten in een magnetron.

Ingrediënten :
2 sjalotjes
2 eetlepels plantaardige olie

Bereiden :
Met dit recept maak je 2 eetlepels. Schil de sjalotten en snij deze dan zeer dun in kleine schijfjes. Stop de gesneden sjalotten in een kleine magnetron bestendige kom. Voeg genoeg plantaardige olie toe zodat de sjalotjes bijna bedekt zijn. Plaats de kom in de magnetron. Het duurt 2 minuten in mijn magnetron, maar het is beter als je iedere 30 seconden even kijkt of het gerecht klaar is. Het is het beste als je de sjalotten eruit neemt wanneer ze licht bruin van kleur zijn aangezien ze verder zullen koken in de hete olie als je ze uit de magnetron pakt. Wanneer de sjalotten een goudbruine kleur hebben laat je de olie uit het kommetje lopen en laat je het gerecht afkoelen. Houd de sjalotten knapperig door ze in een luchtdichte opslag te bewaren.

De teksten op de Gefrituurde Sjalotjes kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Gefrituurde Sjalotjes pagina iets Kopiëren of te gebruiken.