Khao Tom Goong (Rijstsoep met Garnalen)

Khao Tom is een hoofdschotel in Thailand, het word door het hele land gegeten als ontbijt en als bijgerecht bij middag- en avondeten. Het kan met of zonder garnalen gekookt worden of je kunt de garnalen vervangen met kip, varkensvlees of elke andere combinatie van zeevruchten die je wilt. Je kunt de soep maken met kip/garnalen etc die je over hebt of zoals in dit recept met verse ingrediënten. Het word in Thailand echter vrijwel altijd gemaakt met gekookte rijst van de dag ervoor.

Ingrediënten :
2 kopjes water
1 kopje gekookte jasmijn rijst
1 kopje dun gesneden Chinese selderij of lente ui
1/2 theelepel kool
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel Maggi kruiden
1 eetlepel knoflook, dun gesneden
Shiitake champignons, fijn gesneden (optioneel)
1 theelepel Thais peper poeder
gebakken knoflook naar smaak
4 grote garnalen, schoongemaakt, schelp verwijderd

Bereiden :
In een heel klein beetje olie sauteer je de knoflook tot deze een goudbruine kleur heeft en begint knapperig te worden. Schenk het water in de pan en breng het geheel aan de kook. Vervolgens voeg je de selderij, maggi saus, vissaus en peper poeder toe en roer je tot het gerecht weer begint te koken. Nu voeg je de rijst, kool, shiitake toe en breng je het weer aan de kook. Laat het sudderen en blijf in de pan roeren. Voeg de garnalen toe en kook ze tot ze roze beginnen te worden.

Breng de soep over na kommetjes, besprenkel de soep met de gebakken knoflook en garneer met de fijngehakte koriander bladeren. Sommige mensen vinden het ook lekker om een paar dunne stukjes verse gember toe te voegen.

De teksten op de Khao Tom Goong (Rijstsoep met Garnalen) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Khao Tom Goong (Rijstsoep met Garnalen) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.