Watermeloen Soep met Krab

Deze lichte pittige soep smaakt heerlijk warm of gekoeld. De sauteerde ingrediënten veranderen de bouillon in een rode kleur, hierdoor lijkt de soep meer op tomaat dan watermeloen. Kijk eens of je gasten het hoofdbestanddeel kunnen raden.

Ingrediënten (4 porties) :
Voor de soep:
5 kopjes grof gehakte watermeloen (de zaadjes eruit gehaald)
1 verse citroengras steel
3 eetlepels fijngehakte sjalotjes
1,5 eetlepel fijngehakte verse gember
1 eetlepel fijngehakte knoflook
1,5 eetlepel milde olijfolie
1 kleine serranpeper, fijngehakt (inclusief de zaadjes), of naar eigen smaak
2 eetlepels verse limoensap, of naar smaak
halve theelepel zout, of naar smaak

Voor de krab:
250 gram krabvlees (ongeveer 2 kopjes)
1/4 kopje verse koriander, fijngehakt
1,5 eetlepel milde olijfolie
1/4 theelepel zout, of naar smaak

Bereiden :
De Soep – Puree de watermeloen in een blender tot deze zonder stukjes is en breng deze over na een kom (was de blender nog niet).

Verwijder de bladeren en het uiteinde van het citroengras. Snij de onderste 10cm van de citroengras steel in dunne stukjes en maak deze stukjes helemaal fijn, het overige deel van de citroengras kun je weggooien.

Kook de citroengras, sjalotjes, gember en knoflook in olie in een zware sauspan op een laag vuurtje, al roerend voor 5 minuten. Voeg circa 1/3 van de watermeloen puree hier aan toe en laat dit sudderen op een middelmatig vuurtje, al roerend voor 5 minuten.

Haal de watermeloen mix van het vuur en schenk deze terug in de blender samen met de serrano, limoensap en zout en laat de blender werken tot de mix zonder brokjes is (wees voorzichtig met het blenden van hete vloeistoffen).

Voeg de overgebleven watermeloen puree toe en laat de blender weer kort lopen. Kruid de soep met meer serrano, limoensap en zout als dit nodig is, doet dit in de blender indien je dit nodig acht. Schenk de soep door een zeef in een kom, waarbij je op de zeef drukt om de sappen er goed door te krijgen. Stop de soep nu onbedekt voor ongeveer 2 uurtjes in de koelkast als je deze koud wilt serveren of verwarm de soep in een schone sauspan als je deze warm wilt hebben.

De krab – Doe de krab opgooien met de koriander, olie en zout. Verdeel de krab over de 4 soep kommen in het midden van de kom en schenk vervolgens de gekoelde of warme soep eroverheen.

De teksten op de Watermeloen Soep met Krab kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Watermeloen Soep met Krab pagina iets Kopiëren of te gebruiken.