Kip Khao Soi (Chiang Mai Noodles)

Een simpel curry recept uit het Noorden van Thailand met een geweldig diepe smaak.

Ingrediënten (6 tot 8 porties) :
Khao Soi Pasta-
4 grote gedroogde pepers, de stam en zaadjes verwijderd
2 middelgrote sjalotjes, gehalveerd
8 teentjes knoflook
5cm gember, geschild en in stukjes gesneden
1/4 kopje koriander steeltjes fijngehakt
1 eetlepel fijngemalen koriander
1 eetlepel fijngemalen kurkuma
1 theelepel curry poeder

Voor de Soep-
2 eetlepels plantaardige olie
2 blikjes ongezoete kokosmelk
2 kopjes kippenbouillon
600 gram kippendijfilet
400 gram Chinese eiernoodles
3 eetlepels vissaus
1 eetlepel palmsuiker of bruine suiker
zeezout
om bij de khao soi te serveren dient men de volgende ingrediënten fijn te snijden:
rode ui, tauge, koriander steeltjes, gebakken uitjes of sjalotjes en limoen schijfjes

Bereiden :
Plaats de pepers in een kleine hitte bestendige kom en voeg hier kokend water aan toe, laat dit voor 25 tot 30 minuten staan tot de pepers zacht zijn geworden.

Laat de pepers afwateren waarbij je het water bewaard. Pureer de pepers, sjalotjes, knoflook, gember, koriander steeltjes, kurkuma, curry poeder en 2 eetlepels van het water waarin de pepers hebben gestaan in een blender. Laat de blender werken en voeg meer eetlepels van het peper water toe als dit nodig is tot je een vloeistof krijgt die zonder ruwe korrels is.

Voor de soep:
Verhit olie in een grote pot op een middelmatig vuurtje. Voeg de khao soi pasta toe en kook deze al roerend tot de pasta licht donker is geworden, circa 4 tot 6 minuten. Voeg de kokosmelk en kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de kip toe. Verlaag het vuur en laat het gerecht sudderen tot de kip mals is, 20 tot 25 minuten. Breng de kip over naar een bord. Laat deze licht afkoelen en scheur het vlees vervolgens in stukjes.

In de tussentijd laat je de Chinese eiernoodles koken zoals op de verpakking staat vermeld.

Voeg de kip, 3 eetlepels vissaus en suiker toe aan de soep. Breng deze op smaak met zout en meer vissaus als je dit nodig vind. Verdeel de soep en de noodles vervolgens over de soepkommen en serveer het gerecht met de voorbereidde ingrediënten rode ui, tauge, koriander steeltjes, gebakken uitjes of sjalotjes en limoen schijfjes.

De teksten op de Kip Khao Soi (Chiang Mai Noodles) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Kip Khao Soi (Chiang Mai Noodles) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.