Kip met Thaise Basilicum (Pad Krapow Gai)

Kip met Thaise basilicum is een maaltijd die meestal per 1 bord bereid word, het smaakt gewoon het beste wanneer je een enkele portie bereid. Je kunt dit recept herhalen tot je de gewenste hoeveelheid porties hebt of de ingrediënten gewoon vermenigvuldigen.

Ingrediënten (1 portie) :
250 gram dun gesneden kip
4 Thaise pepers
1 eetlepel plantaardige olie
1 theelepel oestersaus
1/2 theelepel lichte sojasaus
1/2 theelepel suiker
een snufje donkere sojasaus
een handjevol Thaise heilige basilicum bladeren

Bereiden:
Spoel de knoflook en pepers af en haal de schil van de knoflook af. Plet ze vervolgens in een vijzel met een stamper (of je maakt ze klein met een mes). Ze hoeven niet helemaal fijn gemalen te zijn, zolang de olie en smaken maar uit de knoflook en pepers komen.

Pluk een goede handvol Thaise basilicum bladeren van de stelen en je bent klaar om het gerecht te koken.

Verhit je wok op een hoge stand en voeg circa 1 eetlepel olie toe aan de wok. Wanneer de wok heet is voeg je de pepers en knoflook toe. Roerbak ze voor circa 20 seconden zodat de reuk goed los komt, maar laat ze niet aanbranden of te droog worden.

Voeg de kip toe en blijf voortdurend roeren. Je moet nu blijven roeren tot je kip vrijwel helemaal gekookt is (liggende aan de grootte stukjes kip die je gebruikt moet dit 2 tot 3 minuten duren). Als de wok te droog word kun je een klein beetje water toevoegen.

Voeg 1 theelepel oestersaus, 1/2 theelepel lichte sojasaus, 1/2 theelepel suiker en een snufje donkere sojasaus. Blijf roerbakken voor een halve minuut.

Neem een handvol thaise basilicum en plaats het in de wok, vermeng de basilicum goed met de kip en doe dan het vuur direct uit. Pas op want de thaise basilicum hoeft maar iets van 5 seconden te koken. Haal de wok dus direct van het vuur, anders verliest de basilicum zijn smaak en word deze een beetje taai.

De teksten op de Kip met Thaise Basilicum (Pad Krapow Gai) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Kip met Thaise Basilicum (Pad Krapow Gai) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.