Romige Selderij Soep

Een heerlijke variatie op de Westerse Selderij Soep is deze Chinese versie vol van smaak en heerlijke aroma’s.

Ingrediënten (6 porties) :
1 middelgrote prei (alleen het witte en licht groene deel), fijngehakt
1 middelgrote Russet aardappel
1/2 kopje fijngehakte lente ui
2 eetlepels ongezouten boter
1 eetlepel olijfolie
600 gram Chinese selderij, bovenste bladeren verwijderd en de steeltjes in 5cm lange stukjes gesneden
1/2 kopje droge witte wijn
4 kopjes kippenbouillon
1/2 kopje zware room
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
een pakje croutons
optioneel: stukjes selderij gebruiken als garnering

Bereiden :
Was de prei goed in een kom met koud water of onder de kraan en laat deze dan goed afwateren. Schil de aardappel en doe deze fijn hakken. Kook de lente ui in boter en olie in een zware sauspan op een middelmatig vuurtje al roerend tot deze zacht geworden is, circa 2 minuten. Voeg de prei toe en kook al roerend tot deze zacht geworden is, circa 5 minuten. Voeg de selderij en aardappel toe en kook al roerend voor 2 minuten. Voeg de wijn toe en look dit 1 minuut koken. Voeg de kippenbouillon toe en laat de pan met deksel sudderen tot de selderij zeer zacht is, circa 1 uurtje.

Pureer de soup in gedeeltes in een blender tot deze vrijwel zonder brokjes is (wees voorzichtig met het blenden van warme vloeistoffen), schenk de soep dan door een grote zeef waarbij je had drukt op de vaste stukjes. Verwijder de vaste stukjes die achterblijven in de zeef. Breng de soep over na een schone sauspan, roer de room, zout en peper erdoor en verwarm deze op een laag vuurtje tot de soep heet is. Je kunt de soep eventueel verdunnen met water als je dit lekkerder vind.

Je kunt eventueel klein gemaakte stukjes selderij gebruiken om de soep te garneren.

De teksten op de Romige Selderij Soep kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Romige Selderij Soep pagina iets Kopiëren of te gebruiken.