Sate Udang (geroosterde garnalen sate)

Ik heb ontzettend vaak garnalen sate gegeten in Indische restaurants maar had dit gerecht nog nooit zelf gemaakt tot ik deze gisteren tegen kwam in een kookboek. Ik heb dit recept gevolgd en heb er vervolgens mijn eigen twist aan gegeven, ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ik zelf.

Ingrediënten (6 porties) :
24 garnalen, extra groot (circa 400gram), gepeld en schoongemaakt
2 eetlepels sojasaus en melasse
3 teentjes knoflook, fijngemaakt
1,5 theelepel koriander fijngemalen
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels palmsuiker
3 eetlepels plantaardige olie

Bereiden :
Maak de garnalen schoon onder koud stromend water, laat deze afwateren en druk deze vervolgens droog met wat keukenpapier. Zet deze dan aan de kant terwijl je de marinade maakt.

Mix de sojasaus, knoflook, koriander, limoensap, suiker en 1 eetlepel olie in een grote kom en klop dit alles samen tot het goed gemixt is en de suiker is opgelost. Voeg de garnalen hier aan toe en doe deze samen opgooien om de garnalen goed te bedekken met de marinade. Bedek de kom en laat deze voor 1 uurtje marineren in de ijskast.

Laat de grill op een hoge stand voorverwarmen.

Laat de garnalen afwateren. Druk vervolgens de garnalen op de spiesjes, 2 garnalen per spiesje.

Wanneer je klaar bent om de garnalen te grillen doe je de grill een beetje invetten met wat olie. Verdeel de garnalen op de grill en draai deze af en toe om zodat de garnalen mooi gebruind worden aan de buitenkant en roze aan de binnenkant, circa 2 minuten per zijde. Borstel de garnalen na met de overgebleven olie terwijl deze koken.

Breng de garnalen sate over naar een dienschaal en serveer deze direct.

Tip: deze spiesjes zijn lekker in combinatie met een zelfgemaakte of in de winkel gekochte sate of chilisaus.

De teksten op de Sate Udang (geroosterde garnalen sate) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Sate Udang (geroosterde garnalen sate) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.