Kip Gember (Pad Gai King)

Toen ik in Thailand op vakantie was bleef ik dit gerecht telkens maar bestellen in een voor ons heerlijk restaurant. Toen ik thuis was miste ik dit gerecht en ben ik maar eens gaan experimenteren. Het gerecht smaakt niet helemaal hetzelfde, maar ik vind het resultaat heerlijk!

Ingrediënten :
2 eetlepels vissaus
1 eetlepels oestersaus
1 theelepel suiker
2 eetlepels koolzaadolie
225 gram kippenborstfilet, in hapklare blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngemaakt
3 lente uien, in kleine stukjes gesneden
1 dun gesneden rode peper
1/2 kopje dun gesneden kleine ui
2 eetlepels verse gember, zeer dun gesneden als kleine lucifers
gekookte witte of bruine rijst voor bij het gerecht

Bereiden:
In een kleine kom mix je de vissaus, oestersaus en suiker.

Voeg een beetje koolzaadolie in een wok of koekenpan op een middelhoog vuurjte. Wanneer de olie heet is voeg je de kip toe aan de pan in een enkele laag. Laat de kip voor 1 minuut koken zonder te roeren.

Voeg de knoflook toe en blijf in de pan roeren voor 1 minuut. Nu zal de kip licht bruin van kleur zijn maar nog niet helemaal doorgekookt zijn.

Voeg de overgebleven ingrediënten en de saus die je gemaakt hebt aan het begin van dit recept in de pan en roerbak het geheel voor 2 tot 3 minuten tot de kip goed gekookt is en de peper en ui knapperig zijn geworden.

Serveer het gerecht als het nog warm is met vers gemaakte rijst.

De teksten op de Kip Gember (Pad Gai King) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Kip Gember (Pad Gai King) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.