Nasi Rames

Nasi Rames is een heerlijk Nederlands Indisch rijst gerecht gemaakt met varkens sate bijgestaan door groenten en rijst.

Ingrediënten (4 porties) :
500 gram nasi goreng rijst
8 sate prikkers
300 gram varkensfilet
1 kopje sate saus
200 gram sperziebonen
200 gram tauge
1 kleine ui, fijngehakt
sambal oelek
sojasaus
4 eetlepels atjar tjampoer
4 eetlepels gebakken ui
4 eieren
4 eetlepels seroendeng
Indonesische augurken

Bereiden :
Snij het varkensvlees in blokjes en besprenkel deze met zout en peper naar eigen smaak. Bak deze vervolgens in een pan met een klein beetje olie tot deze mals en goudbruin van kleur zijn. Laat deze vervolgens een beetje afkoelen.

In de tussentijd bak je de ui in een pan tot deze niet meer doorzichtig is en voeg je de sperziebonen samen met 1 of meer theelepels sambal oelek toe voor de smaak. Voeg een snufje sojasaus toe en laat het gerecht dan op een laag vuurtje koken.

Dan verhit je de satesaus in een sauspan volgens de instructies die op de verpakking staan.

Druk nu de blokjes varkensfilet op de prikkers en verwarm deze kort in een pan. In de tussentijd verwarm je de nasi goreng goed door en bak je vier eieren in een aparte pan.

Plaats de varkens sate op de borden en verdeel hier 3/4 van de sate saus over. Mix de overgebleven sate saus door de tauge (een eetlepel water toevoegen aan de sate zal het mixen wat makkelijker maken). Lepel de nasi goreng op de borden en voeg hier de sperziebonen, tauge en Indonesische augurken aan toe. Als laatste plaats je 1 ei op elk bord en garneer je het gerecht af met de gebakken uitjes en seroendeng.

De teksten op de Nasi Rames kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Nasi Rames pagina iets Kopiëren of te gebruiken.