Sashimi Salade (zalm)

Super gezond en echt licht, deze heerlijke salade ziet er mooi uit en smaakt geweldig. Tegenwoordig is het niet erg lastig om rauwe zalm van hoge kwaliteit te vinden. Als je bij een goede viszaak een goede kwaliteit zalm voor sushi vraagt is de versheid gegarandeerd. Wanneer je de zalm gevonden hebt, is het moeilijkste deel van dit gerecht voorbij.

Ingrediënten (4 porties) :
4 sinaasappels
1 limoen
1 eetlepel sojasaus
3 eetlepels druivenpitolie
6 kopjes veldsla bladeren
2 kopjes frisee sla, in hapklare stukjes gescheurd
1/2 komkommer, geschild, ontzaad en in dunne schijfjes gesneden (optioneel)
200 gram sushi zalm, vel verwijderd
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

Bereiden :
Dressing:
Rasp de schil van 1 sinaasappel en limoen in een grote kom. Pers 1 eetlepel sap van de geraspte sinaasappel en 2 eetlepels sap van de geraspte limoen in de kom (je hebt misschien een 2e limoen nodig om de 2 eetlepels sap te krijgen). Klop de sojasaus en de olie erdoor. Zet de dressing aan de kant.

Gebruik een scherp mes om de sinaasappels te ontdoen van alles behalve het vruchtvlees en plaats deze in een kom. Voeg de veldsla, frisee en komkommers hier aan toe. Met het gebruik van een groot scherp mes snij je de zalm in 1cm dikke reepjes. Voeg de zalm toe aan de kom. Besprenkel de salade met de eerder gemaakte dressing en doe deze rustig opgooien om alles te bedekken. Laat de smaken voor minstens 2 minuten intrekken.

Verdeel de salade over 4 borden. Besprenkel de salades met de geroosterde sesamzaadjes en geniet!

De teksten op de Sashimi Salade (zalm) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Sashimi Salade (zalm) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.