Zeewier Salade

Dit zeewier salade recept is een gezond Japans gerecht. Het is een duurzaam gerecht dat vol zit met voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen zoals ijzer. Zeewier salade is niet iets wat iedereen direct lekker vind, maar het is zeker het proberen waard.

Ingrediënten (4 kleine porties) :
30 gram droge zeewier
1 eetlepel + 1 theelepel rijstazijn
1 eetlepel geroosterde sesamolie
1 eetlepel soja saus
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout (op smaak)
1/2 theelepel gembersap
1 eetlepel geroosterde sesam zaadjes
1 lente-ui, fijngehakt

Bereiden :
1. Stop de droge zeewier in een grote kom en vul deze met koud water. Als je houd van knapperig zeewier laat je deze 5 minuten weken, als je deze wat zachter wilt hebben laat je deze 10 minuten weken.

2. Om de dressing te maken mix je de rijstazijn, sesamolie, soja saus, suiker, zout en gembersap in een kleine kom en klop je deze samen.

3. Laat het zeewier afwateren en gebruik je handen om het overgebleven water eruit te knijpen. Veeg elk overgebleven water in de kom uit en leg de zeewier vervolgens terug in de kom samen met de eerder gemaakte dressing en sesam zaadjes. Gooi alles samen op om te mixen. Verdeel de salade over de borden die je hebt staan en garneer met de lente-ui.

De teksten op de Zeewier Salade kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Zeewier Salade pagina iets Kopiëren of te gebruiken.