Thee Eieren

Ben je op zoek naar een voorgerecht dat je gasten nog nooit hebben gezien? Het unieke uiterlijk van dit thee eieren gerecht zal zeker mensen versteld doen staan.

Ingrediënten (4 porties) :
8 eieren
4 kopjes water
2 zakjes zwarte thee
3 eetlepels sojasaus
1,5 theelepel zout
1 steranijs

Bereiden:
Plaats de eieren in een middelgrote sauspan. Voeg genoeg water toe om de eieren te bedekken. Breng het geheel rustig aan de kook op een middelmatig vuurtje en kook dit voor 5 minuten. Laat het gerecht afwateren en spoel de eieren met koud water voor 5 minuten en laat het nog eens voor 5 minuten staan in koud water.

Laat de eieren weer afwateren. Sla zachtjes deuken op de eieren op een harde ondergrond of met een lepel om de gehelen buitenkant van de eieren te kraken. Doe de buitenkant niet verwijderen en wees voorzichtig dat je het vliesje onder de buitenkant niet breekt.

Breng 4 kopjes water aan de kook in dezelfde pan. Voeg hier de thee zakjes, sojasaus, zout en steranijs aan toe en roer het geheel terwijl je het water weer aan de kook brengt. Als het water aan de kook is verlaag je het vuur en plaats je de eieren voorzichtig terug in de pan met een lange lepel. Zorg ervoor dat er genoeg water in de pan zit om de eieren drijvend te houden terwijl het water licht suddert voor 30 minuten.

Haal de pan van het vuur en laat deze voor een uurtje staan. Haal de eieren uit de pan en ontdoe deze voorzichtig van hun schil. Serveer op elke gewenste temperatuur.

De teksten op de Thee Eieren kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Thee Eieren pagina iets Kopiëren of te gebruiken.